De TechConnect Week

Celebrating digital skills & tech jobs

TechConnect Week

De laatste week van oktober staat vanaf dit jaar in het teken van digitale vaardigheden en banen in tech. Een week waarin de arbeidsmarkt van tech-banen zichtbaar en toegankelijk wordt gemaakt voor iedereen in de Metropoolregio Amsterdam.

Het doel van de TechConnect Week is zoveel mogelijk mensen te interesseren voor tech-banen en hen te activeren naar technologie opleidingen. Dit jaar wordt de eerste editie georganiseerd met een groot aantal partners. En elke regio uit de Metropoolregio Amsterdam doet mee. Van Haarlem tot Zaanstad. Van Amsterdam tot Hilversum.

Iedereen is welkom, want tech-teams hebben meer diversiteit nodig! 

Een week waarin de tech-teams van vele typen organisaties hun deuren openen. De Johan Cruijff Arena, de tech-teams van PICNIC, Squla en Takeaway, en de tech-teams van multinationals zoals NIKE en BOSE laten zien welke tech-banen ze hebben.

De TechConnect Week maakt tech-banen & opleidingen toegankelijk voor alle doelgroepen — vrouwen, alle sociale klassen, ZZP’ers, generatie X, metropool-regio breed.

Onze ambitie?

 • meer meiden en vrouwen die een tech-studie en -baan ambiëren.
 • meer non-tech-graduates die zich ‘omscholen’ via tech-educatie
 • meer jongeren met een migranten achtergrond die status zien in een tech-opleiding en -baan
 • meer generatie X (40+) die zich bijscholen als data-gedreven professional
 • meer ‘oude-tech’-professionals die zich bijscholen in ‘nieuwe-tech’-professionals
 • meer overgekwalificeerden die van baan wijzigen, zich bijscholen, en een tech-baan op hun niveau krijgen
 • meer mensen die in de armoede zitten, die de kans krijgen een tech-opleiding te volgen

Wil jij weten of programmeren of growth hacken iets voor jou is? Kom dan naar één van de open huis sessies bij bijvoorbeeld Codaisseur, Le Wagon of Ironhack. Denk je dat jij als data-gedreven professional een nieuwe boost aan je carrière kunt geven? Wees dan welkom tijdens de proeflessen van IFDN of Growth Tribe Academy.

Iedereen is welkom tijdens de TechConnect Week 2018

Bekijk alle evenementen die plaats vinden hier!

TechConnect

Er is enorm veel vraag naar technisch opgeleid personeel. De tekorten rijzen de pan uit. Het actieprogramma TechConnect gaat de komende vier jaar deze mismatch overbruggen. In het kort gaat het programma over:

 • 50.000 mensen activeren naar tech-banen de komende 4 jaar: programmeurs, data-analisten, growth hackers, AI experts, tech-support;
 • Diversiteit brengen in het personeelsaanbod in tech — meer vrouwen, mensen met migratieachtergrond, alle sociale klassen, Metropoolregio breed;
 • 12 concrete maatregelen die onder andere gericht zijn op: meer informaticadocenten, vergroten accommodatie AI & computer science studenten, succes maken van House of Skills in de ICT sector, activeren vrouwen & jongeren met migratieachtergrond, re/up-skillen generatie X;
 • Privaat-publiek initiatief, dat is begonnen vanuit bedrijven die zien dat er een groeiend tekort is, en dat de diversiteit ontbreekt;

De genoemde uitdaging doet zich voor in alle bedrijfstakken, en alle organisatie typen zowel MKB, startups, multinationals, overheidsinstellingen en tech-bedrijven;

Organisaties zoals Randstad, PICNIC, Takeaway, Rabobank, ManpowerGroup, Universiteit van Amsterdam, PACT, Spirit, Gemeente Amsterdam, Gemeente Zaanstad, BIT-Students, Codam, Growth Tribe Academy, CA-ICT, FutureNL, Nova College, Hogeschool InHolland en NIKE gaan meedoen. Met tientallen anderen in de Metropoolregio zijn we in gesprek.

TechConnect is inmiddels met een aantal initiatieven begonnen. Eén daarvan is de TechConnect Week. Wil je meedoen met TechConnect? Mail ons dan!

Meer informatie

Amsterdam Economic Board

Samen met overheden, bedrijfsleven en kennisinstellingen werkt de Amsterdam Economic Board aan de Metropool van de toekomst door bij te dragen aan vijf grootstedelijke uitdagingen. Het doel is een slimme, gezonde en groene regio. De Board brengt onzekerheden en transities in kaart om hier als regio flexibel op in te kunnen spelen.

Voor elke uitdaging hebben we een stip aan de horizon geformuleerd. Daar willen we als Metropoolregio Amsterdam staan in 2025. TechConnect is een initiatief vanuit de uitdaging Talent voor de Toekomst: in 2025 is de Metropoolregio Amsterdam de succesvolste regio op het gebied van het benutten, behouden en aantrekken van talent.

Meer informatie

TechConnect Week Manifesto

Een week in het teken van tech?! Nee, niet de Startup of tech gigant. Maar de tech baan en digitale vaardigheid. Een week waarin we iedereen willen bereiken met de boodschap dat digitale vaardigheden kansen biedt. Want iedereen heeft het in zich. Om nerd, geek, een data-gedreven professional, growth hacker (de wat voor een hacker?:), een software engineer, of tech-support medewerker te worden. Een week waarin we alle tech-banen en banen in tech zichtbaar maken. Tech-banen bij startups, ziekenhuizen, overheidsorganisaties en multinationals. Tech-banen zoals bij de Johan Cruijff ArenA, Takeaway, Nike, Squla, KPN, of PICNIC.

En deze week willen we iedereen dit vertellen. Waarom? Nou omdat de kansen in tech onbekend zijn bij te grote groepen in onze samenleving. Omdat het beheersen van digitale vaardigheden je kansen vergroot. Omdat er veel te weinig diversiteit is in de tech teams. Omdat je met digitale vaardigheden en tech banen de toekomst hebt en je eigen toekomst creëert.

Er zijn genoeg redenen om een week te kiezen waarin we tech-banen en opleidingen in tech gaan vieren. Welkom bij de TechConnect Week. Een week waarin de opleiders open huis hebben. Een week waarin de tech bedrijven scholieren, jongeren, ouderen ontvangen en vertellen wat er nodig is om bij hun aan de slag te gaan. We zien elkaar eind oktober!

Bekijk alle evenementen die plaats vinden hier!